Klasszikus vagy modern? Hogyan tervezel egy érmet?

A tökéletes egyedi érem tervezéséhez figyelembe kell venni a következő szempontokat:

  • Kinek szánják az érmet? (Gyermekek, sportolók, alkalmazottak)

  • Milyen eseményre? (Vállalati rendezvény, sportesemény, egyéb)

  • Milyen költségvetés áll rendelkezésre?

Az éremkészítésnek számos módja van, és ebben szívesen segítünk! Tekintse meg széles választékunkat, és merítsen inspirációt kész éremterveinkből. Segítségünkkel olyan egyedi érmet készíthet, amelyre sokáig emlékezni fog.

Tervezzen klasszikus érmet

Amikor egy érem formájára gondol, valószínűleg a kör alak jut eszébe, ami nem meglepő, mivel a kör alakú érmek a leggyakoribbak világszerte. Példaként hozható fel a nyári olimpiai játékok érmei, amelyek szintén ezt a hagyományos formát követik.

A téli játékok esetében viszont több kreativitást láthatunk, ahol a forma és az anyag a szervezőkön múlik. A klasszikus kör alak sokféle tervezési lehetőséget kínál. A forma mellett két anyag közül választhat:

  • Fém (cink-alumínium ötvözet vagy tiszta fém)

  • Fa (nyírfa vagy rétegelt lemez).

A kivitelezés következő lépése a fém érmek esetében két lehetőség közül választhat:

  • Öntött érmek – cink-alumínium ötvözetből acélformákban készülnek, többféle színben elérhetők: fényes arany, ezüst, antik, zöld, kék és piros bevonattal.

  • Fém érmek – lézervágással, a megrendelő által kívánt bármilyen formában készülnek.

Az öntött érmek kiváló minőségűek és tartósak, szinte minden sportágban használatosak. Alkalmasak kitüntetésekre vállalati, tudományos rendezvényeken vagy különleges alkalmakkor, mint például iskolai vagy egyetemi ballagásokon.

Ha meg szeretné őrizni az érmek klasszikus jellegét, 2D vagy 3D öntést javasolunk. Cégünket a legnagyobb precizitás és a tervezés iránti szenvedély jellemzi, minden érem részlete fontos számunkra, így garantáljuk, hogy a legigényesebb ügyfeleink igényeit is kielégítjük.

A fémérmek talán kevésbé lenyűgözőek, de az olyan innovatív technológiák révén, mint az UV-nyomtatás, képesek vagyunk egyedi érmek készítésére. A fémérmek esetén rövidebb gyártási időt és kedvezőbb árat kínálunk.

Nem szabad elfelejtenünk a környezetbarát érmeket sem. A fenntarthatóság és az ökotudatosság iránti igény egyre növekszik, és egyes szervezők az egyszerű, környezetbarát megoldásokat részesítik előnyben. Az egyedi érem készítés faanyagból készült ajándéktárgyak lenyűgöző hatást kelthetnek, különösen, ha lézergravírozást vagy UV-nyomtatást alkalmaznak, amely lehetővé teszi a részletes személyre szabást.

Már csak egy lépés van hátra, hogy az érem tökéletesen elkészüljön. A szalagot még hozzá kell illeszteni az éremhez. A fehér vagy a pasztellszínek remekül mutatnak. A szublimációs nyomtatás lehetséges a szalagra, de ne feledje, hogy ez csak az érem kiegészítője. Egy jól megtervezett klasszikus érem önmagában is egyedi lehet anélkül, hogy bonyolult szalagokra lenne szükség.

Modern érmek készítése? Semmi probléma!

Ha a klasszikus érmek nem felelnek meg az Ön igényeinek, más megoldásokat is kínálunk. Módosíthatja az érem formáját bármilyenre, amilyet csak szeretne.

Az érmek nem kell, hogy mindig kerek vagy ovális formájúak legyenek. Javasoljuk, hogy készítsen téglalap, egy ábécé betűje vagy egy szám formájú érmet. A mai technológiával és a precíz lézervágással a lehetőségek szinte korlátlanok.

Milyen elemeket lehet hozzáadni a modern érmekhez?

A hagyományos elemeken túl vannak olyan modern kiegészítők is, amelyek teljesen új karaktert adhatnak egy éremnek. Például, a műgyanta vagy homok hozzáadásával javítható a megjelenés.

 Lehetőség van arra is, hogy egy iránytűt helyezzenek el az érem belsejében, vagy mozgó elemeket adjanak hozzá, hogy dinamikus hatást érjenek el. Ily módon az érem nem csak egy díj, hanem egy eredeti műalkotás is.

Szeretné, ha az érem sötétben is látható lenne?

Semmi probléma! Egy speciális technikával az érem egyes részeit fluoreszkáló festékkel boríthatjuk, ami egyedi megjelenést kölcsönöz az éremnek. A letisztult forma és a hangsúlyok érdekében javasoljuk, hogy adjon hozzá kiegyensúlyozott tónusú, minimalista grafikát.

A modern megjelenés érdekében a szalag színét is az éremhez tudjuk igazítani. Tapasztalataink és számos megvalósult projektünk bizonyítja, hogy nem riadunk vissza a kreatív érmek készítésétől.

Ezért kínálunk személyre szabott grafikai tervezést, hogy gyönyörű érmet készíthessünk Önnek. Nem kell aggódnia a technikai akadályok miatt, mivel tapasztalt szakembereink szívesen vállalják a kihívást.

Kérjük, tervezze meg kreatívan az egyedi érmét

A modern gyártási technológiák, mint például a lézervágás és az UV-nyomtatás, számos új lehetőséget nyitnak meg, amelyek nemrég még elérhetetlenek voltak. Rendelkezünk a legmodernebb berendezésekkel, amelyek precízen életre keltik az Ön elképzeléseit.

Személyre szabott grafikai tervezés

Ahhoz, hogy kreatív érméket tervezzen, merész vízióra van szükség. Tapasztalt szakemberekre van szükségünk, akik képesek legyőzni minden kétséget és technikai akadályt. Grafikusaink segítségével olyan egyedi érmet tervezünk Önnek, amely irigységet kelt másokban.

Modern berendezések

A mai gyártási technológiák, mint a lézervágás és az UV-nyomtatás, számos új lehetőséget kínálnak, amelyek korábban elérhetetlenek voltak. Modern berendezéseink pontosan megvalósítják az Ön érmére vonatkozó elképzeléseit.

Precíziós 3D domborművek

Büszkén ajánljuk Önnek legújabb szolgáltatásunkat - a 3D technológiával készült érméket. A 3D technológia lehetővé teszi, hogy több áttört elemmel rendelkező érméket készítsünk a hagyományos 2D technikához képest, ami lenyűgöző megjelenést kölcsönöz nekik és egyedivé teszi őket. A 3D érmek lenyűgözőek, és biztosan kiemelkednek a többi közül.

Innovatív színnyomtatás

A 3D színes nyomtatás lehetővé teszi, hogy fényképeket vagy színes grafikákat nyomtassunk közvetlenül az érmekre. Ez lehet szabványos vagy testreszabott formában, az érem követelményeinek megfelelően. Egy vagy mindkét oldalra nyomtatunk.

Innovatív színnyomtatás

Minden fém érem esetében két szintű személyre szabást kínálunk. A különbség a domborítás magasságában rejlik, így az érmeket az Ön egyéni igényeihez és preferenciáihoz igazíthatja. Ha a standard formák érdeklik, létezik prémium személyre szabási lehetőség is, amely lehetővé teszi, hogy további anyagokat kombináljon gravírozással vagy színes nyomtatással. Lehetőség van a fémérmek kiválasztott elemeinek festésére is, hogy fokozza azok esztétikáját és növelje értéküket

Adja meg nekünk a lehetőséget, hogy olyan egyedi érmet készítsünk Önnek, amely megfelel az Ön elvárásainak és a legigényesebb ízlésnek is.

Tervezzünk együtt egy érmet

A rendezvények nagy száma miatt az érmek rendkívül népszerűek és sokoldalúak. A sportesemények, különösen a futóversenyek, csak egyek a számos alkalom közül, ahol érmek kerülnek kiosztásra.

Évente több száz ilyen esemény zajlik, és minden résztvevő büszkén emlékezhet vissza az eredményeire ennek a gyönyörű és szimbolikus trófeának köszönhetően. Nem csupán a sport területén, de a vállalati környezetben is népszerűek az érmek, ahol hosszú szolgálati időért járó különleges elismerések formájában kerülnek átadásra.

A gyerekek születésnapokon vagy más különleges alkalmakon kapnak célra szabott érmeket. Az iskolákban és egyetemeken a különböző versenyeken és olimpiákon részt vevő diákok is érmekkel lesznek jutalmazva eredményeikért.

Egy érem hosszantartó szép emlékeket kínál. Tanácsadással állunk rendelkezésére, hogy megtalálja az Ön számára tökéletes érmet.